Autot‎ > ‎Audi A8 D3 4E‎ > ‎Moottori‎ > ‎

Imusarjat


Tehdas kunnostettuja ja vahvistettuja imusarjoja servoineen saa Ebaysta n 300€ luokkaan / pari. Mainostavat että servot ovat mukautettu imusarjoihin. Ilman servoja (230€/pari) tai pelkän korjaussarjan sekä pelkät servojen säätötangot tai pelkkiä servoja on myös saatavilla. Säätötankoja on nykyään saatavilla myös merkkiliikkeestä mutta samalla hinnalla saa ebayta molemmat kuin merkkarilta toisen puolen. 

Korjaus ohjeita:

Omaan kulkineeseen vaihdoin molemmin puolin imusarjat servoineen. Vielä vanhat vaihto-osat hyllyyn, koska niistä olisi saanut vain 50€/kpl hyvitystä. Nyttemmin perheen A6:n toisen puolimmainen säätötanko oli kulunut ja irronnut, joten siihen löytyikin vanhoista imusarjoista tanko. Imusarjat häiriön saikin kojattua ainakin joksikin aikaa ilman osien tilailua ja alle puoleen tuntiin. A6:n osata tämä oli tärkeämpää koska moottorin vikavalo piti saada heti pois että DFP suorittaa regeneroinnin normaalisti.

Imusarjoissa on vielä edelleen kiinni ehjät servomoottorit ja kun olisi viitsisi voisi sarjat pestä sekä asentaa niihin korjaussarjat odottamaan uudelleen porsintaa. Paras tapa puhdistaa karstoittunut imusarja on saada joku muu tekemään se. :-) 

Jos vaihtaa pelkän servon tai imusarjan täytyisi ne sopeuttaa tai muuten heittää vikakoodia tyyliin: Intake Manifold Runner (Bank 1/2): Lower limit not reached / Upper Limit Exceeded. (Mahdollisesti hakee raja-arvot myös itse ajan kanssa)

Esitoimenpiteet:
Virrat päälle
Moottori pois päältä
Järjestelmän varaus vähintään 11.0V

VCDS
[Select]
[01 - Engine]
[Basic Settings - 04]
Group 142
[Go!]
Activate the Basic Setting.
[ON/OFF/Next]
Wait until Field 4 shows "ADP. O.K.".
[Done, Go Back]
[Close Controller, Go Back - 06]

Kytke virrat pois päältä vähintään minuutiksi.
Comments