Opel Kadett C 1.2N 1976

Tässä se on, minun ensimmäinen oma auto.

Max Teho 38 kW / 52 hv @ 5600 rpm

Max Vääntö 78 Nm @ 3400 rpm

0-100 km/h 21s

Huiput 132 km/h

Omamassa taisi olla jotain 780kg

Ohitustilanteihin täytyi siis tällä koneella osata varautua ja ennakoida. Saattaa myös olla että moisella pelillä on joskus aikoinaan ennen Kehä III laitettu talla tiskiin ja jossain Sääksjärven paikkeilla ensimmäisen kerran kaasua höllätty.

Ennen kun kortin sain tuli tähän autoon tuli vaihdettua 79 vuoden autosta perä, musta plyysisisusta selkänojallisine penkkeineen, moottori auttua rengastettua ja venttiilit hiottua, Vaihdoin myös autoon lämmitettävän takalasin. Varaosa-autosta ottamastani vetokoukusta katsuri sanoi että se olisi pitänyt katsastaa mutta lisäsi sen samalla papereihin kun teki määräaikaiskatsastuksen. Reilupeli oli aikoinaan.

Tottakai autoon piti laittaa takalasin ritilä ja subbariboksi peräkonttiin muiden soitinhäpäkkeiden lisäksi.

Myöhemmin autoon vielä vaihdoin uudet etulokarit ja auto ylimaalattiin. Kardinalrot 508 alkuperäisvärillä jos oikein muistan. Sävyjä taisi olla useampia ja niitä ihmeteltiin värikortilla päivettyneestä autosta alkuperäistä sävyä etsien.

Yhden ainoan kerran auton joutu tuomaan lavetilla pajalle. Autosta meni paripäivää katsastuksen jälkeen apukuskin puoleinen yläkolmiotukivarsi poikki, kevyessä pintaliidossa hiekkatiellä. Ehkä se oli jo katsastus vaiheessakin vähän rapeaa mutta varmaankin hyvässä massassa.

Kerran irtosi kardaanin rättilaakeri rungostaan ja pyöri laajassa kaaressa. Radiossa ei meinannut tehot riittää että olisi kuullut kun ajeli Kauhajoelta töistä kotiin Jalasjärvelle.

Kertaalleen myös lähellä matkan katkeaminen kun moottorirempan jälkeen meni pakoputki poikki hitsisaumasta. Putki saatiin pysymään mukana ja väliaikaisesti korjattua oluttölkistä keittiösaksilla askartelemalla ja parilla isolla klemmarilla kiinnittämällä pelti putken ympärille.

Uusio vanhaa alustan osaa.

Hyvin pysyy öljypannu pelkäkällä moottorisilikoonilla.