Neato Botvac 65 70e 75 D75 80 D80 85 D85

Neaton korjaus: Please open my dirt bin & push switch DOWN to ON.

Neaton tuen ohje, joka kyllä antaa viitettä oikeaan vikaan.

Kun neato alkaa herjaamaan tästä enemmän ja vähemmän sekä lopulta jatkuvasti, niin välttämättä ei auta uusi akku, akun liitin ei oletettavastikaaan ole rikki, ei auta akun purkaminen lampun tai vastuksen avulla tai mitkään resetoinnit. Huollossa ymmärtääkseni vaihtavat näihin vastaaviin emolevyn. Näyttää emolevy maksavan valvimmillaankin n. 150€ luokaa eli päätynee vanhempi laite normaalisti serriin.

Ei syytä kuitenkaan lannistua. Nyt täytyy ottaa ruuvari kauniiseen käteen ja laittaa kone palasiksi niin että pääsee käsiksi emolevyllä sijaitsevaan katkaisijaan, josta laite herjaa. Kytkimen voi mitata yleisvirta mittarilla. Kyseessä siis vaihtokytkin eli toisessa asennossa yhdistää toiseen nastaa ja toisessa toiseen. Mikäli ei yhidstä ylempään nastaan niin eipä se virta silloin kulje eikä kone käy.

Korjaus ei vaadi tinausta, vaan vähän sorminäppäryyttä ja pari ruuvaria. Kytkimen suojapeltejä saa vähän avattua siten että kytkimen muovisen käyttökytkimen saa ulos kotelosta. Myös metallinen vaihtokytkimen osa tulee pois kotelostaan. Puhdista kytkimestä ja osista rasva pois ja kasaa kytkin sekä kokeilee vaikka sillä yleisvirtamittarilla ennen kotelon kasausta että kytkin toimii. Sitten vaan kaikki pakettiin ja kokeilua auttoiko.