Franke Saphira Espresso Machine

Operation Manual

Kahvikaavat

Jura error codes - Sisarmallin diagnostiikkaa

Franke Spareparts

https://komtra.de/forum Aiheeseen keskittynyt Foorumi 

Komtra.de  - Korjaus ohjeita, osia ja korjausvideoita 

Franke Flair - Korjaus/huolto video


Osia Ebaysta

http://www.ebay.com/usr/coffee-for-all

http://stores.ebay.com/juracapressodoctor/

http://stores.ebay.com/Kaffeevollautomaten-und-mehr-DE


Vikatilanteita

1. Vesisäiliössä oleva kelluva magneetti saattaa jumittua ja kone herjaa että vesisäiliö on tyhjä. Koputtelemalla säiliötä magneetin kohdasta se irtoaa ja laite toimii taas.

2. Kone käskee toistuvasti tyhjäämään tippasäiliön. Koneen pesuainetapletit tekevät vedestä sähköä paremmin johtavaa. Tästä syystä tippasäiliö tulee pestä aina puhtaalla vedellä liittimien kohdasta säiliön alas saakka. Tällöin kone toimii ilman herjailuja.

3. Mikäli kone jättää välillä antamatta kahvia tai annokset ovat normaalia pienempia ja saman aikaisesti vettä kertyy tippakulhoon on vikana yleensä uutosyksikön/tyhjennysventtiilin vuotaminen tiivisteistä. Tiivisteet kovettuvat ajan saatossa ja alkavat vuotamaan. Ja sitten mikäli kone tiivistehuollon jälkeen ilmoittaa että fill coffebeans tai antaa virhekoodin 8. Oli uuttoyksikön männäntiivisteet harakirilaatua ja on syytä hankkia toiset tai laittaa vanhat takaisin jos siis niissä ei ollut varsinaisesti vikaa vaan vaihdoit kun kerran mukana oli.

Uuttoyksikön huoltaminen VIDEO & PDF

Tyhjennysventtiilin huolto VIDEO & PDF

Kalkin poisto (decalcifying necessary)

Paina paneelin alla olevaa kalkinpoisto painiketta ja saman aikaisesti sammuta kone paneelin virtapainikkeesta. Käännä koneen takana oleva virtakytkin off asentoon noin 10 sekunniksi. Käynnistä kone. (Näyttä toimivan tuo niinkin että painaa kalkin poistonapista ja sitten samanaikaisesti sammutus napista. Sitten kun kone on sammuneena niin painaa uudelleen kalkinpoistonapista niin kauan että kone käynnistyy.) Kalkin poisto syklin pitäisi alkaa. Kone pyytää tyhjäämään tippakaukalon, purut ja laittamaan kalkinpoistoaineen (0.7dl) koneen (tyhjään) vesisäiliöön. Seuraa koneen näytön ohjeita. Varmaankin koneen oma kalkinpoistoaine on takuu vamasti toimivaa mutta ainakin omassa käytössä muutkin vastaavaan tarkoitukseen olevat marketin kalkinpoistoaineet ovat toimineet. Kalkinpoistotabletit