Life Hacks

Temppuilu omalla vastuulla ja niitä ei ole tarkoitettu peukalo keskellä kämmentä oleville.

Keittiö

- Banaanit kypsyys ja tummuu puolet hitaammin kun niiden varret suojaa alumiinifoliolla.

- Olut tölkkien ja pullojen jäähdyttäminen onnistuu nopeiten suolavedessä johon on lisätty jäitä, koska seoksen jäätymispiste on alle nollan. (7,5 % = -5C, 14% = -10C, 18% = -15C, 22,5% = -20C)

- Dunkkaava tiskirätti raikastuu kun pyöräyttää sitä pari minuttia märkän mikrossa

Siivous

  • Ikkunan puhdistusspray = 50% etikkaa ja 50% vettä

  • Ikkunan puhdistusspray 2 = hiilihapotettuvesi

- Pintadesinfektiospray = 50% Isopropanolia ja 50% vettä

- Tukkeutuneen viemärinpuhdistukseen 2dl puhallussoodaa ja 2dl etikkaa. Anna vaikuttaa 30min ja huuhtele kuumalla vedellä.

- Pesuhuoneen kalkkiajäämien siivouksessa 10% oksaalihappo toimii hyvin

- Pesuhuoneen siivouksessa akkuporaan kiinnitettävä harja nopeuttaa siivousta merkittävästi

Muut

- Öljylyhtyjen ja pihakynttilöiden sytyttäminen on juhlaa WD-40:n ja takkasytyttymen avulla

- Pikaliima / Super Clue toimii köyhän miehen kudosliimana ensiapuna haavoihin joitka tarvitsisi tikkejä tai ainakin perhosteippiä. Kyseessä on siis N-BUTYYLI-2-SYANOAKRYLAATTI.

- Hopean tummentumien poistoon: 0,5l kuumaa vettä, 2 rkl ruokasoodaa/puhallussoodaa ja alumiinifoliota hopeaesineiden läheisyyteen. Anna vaikuttaa riittävä aik, ehkä jopa yön yli. Soodan voi korvata 3 rkl suolalla.

  • Oravat ja muut jyrsijät saa pois syömästä lintulaudalta lisäämällä siemeniin chilijauhetta. (Lintuihin chili ei vaikuta mutta jyrsijöihin kylläkin tehokkaasti)

  • Normaalien AA & AAA ja vastaavien paristojen varaustason voi testata pudotustestillä. Tyhjä paristo pomppaa, koska sinkin ja kaliumhydoksidin geelimäinen seos muuttuu varauksen purkautuessa keraamiseksi rakenteeksi.

Lapset

  • Lateksihansikkas soveltuu ilmapallon korvikkeeksi.

  • Saippuakuplavesi. 1,5 dl vettä, 1 dl tiskiainetta, 1 tl sokeria, (3 rlk glyserolia, saa apteekista tällä saa vielä kupliin lisää kestoa, mutta ilman tätäkin ihan ok seos)

- SaippuakuplaIT

  • Tietokoneen äänen vaimennin = headsetin liitin josta johto on katkaistu sivuleikkureilla.

KONEET

  • säiliön tai esim. sylinterin hitsaamisessa paineenkestävän hitsisauman tekemistä helpottaa alipaineistus esim. kuivamärkäimurilla. Ilman sitä pakkaa tulla pieni pistemäinen vuotokohta hitsisauman lopetuskohtaan

RAKENTAMINEN /REMPPAAMINEN

  • Maalarinteippirulla menee vanhetessaan sellaiseksi että se repeilee tai irtoaa vain esim. puoliksi rullasta. Kun sellaista rullaa mikrottaa n. 30 sek 900W teholla alkaa teippi toimia normaaliin tapaan.